A mókuskerék tisztítása

Egy kimondottan klímaszerelők által látogatott Facebook fórumon figyeltem fel az alábbi klímatisztítás előtte-utána fotókra.

A mester kiszerelte, a vastagon penészes ventilátort és kondenztálcát. hogy jobban hozzáférjen tisztításnál. 2017 előtt még elképzelhetetlen volt, hogy kiszerelés vagy leszerelés nélkül, helyben, rendbe lehessen hozni egy ennyire koszos légkondit. Azóta, a klímamosásnak köszönhetően ez már egy elkerülhető munkafolyamat.



Rendkívül szembetűnő a két állapot közötti különbség, de az is jól látható, hogy a "tisztítás után" a ventilátor lapátkái között tetemes mennyiségű barna szennyeződés virít.



Számomra már az is megdöbbentő volt, hogy valaki ezeket a képeket egy szakmai közönség elé merte adni mint eredményt, de az igazán elkeserítő az volt, hogy több kolléga is elismerően méltatta a munkáját. Egy Facebook csoport, még ha nagyszámú közönséggel is rendelkezik, nem reprezentálja a szakmát, mégis elszomorító, hogy a klímatisztítás még manapság is csak egy elbagatellizált munkafolyamat. 

A klíma ventilátora a légkondik egyik legszennyezettebb felülete szokott lenni. Nehezen hozzáférhető helyen van és a legtöbb modell esetben idő és munkaigényes a kiszerelése.



A mókuskerék a kialakítása miatt is nehezen tisztítható, ugyanis a henger alakban elhelyezkedő ventilátor lapátkák nem sugár irányban helyezkednek el, ráadásul még íveltek is.



Megfelelő technológiával, a ventilátor, kiszerelés nélkül is hatékonyan és biztonságosan tisztítható. A megfelelő mennyiségű,  minőségi klímatisztító vegyszer és az erős vízsugár ott is hatékonyan tisztít, ahová a kefe és a mechanikus tisztító eszközök nem férnek be.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések