Ki tisztíthat klímát?


A klímatisztítás szakmához kötött tevékenység, számlát kizárólag képesített vállalkozás adhat róla, magyarul olyan cég, vagy vállalkozó, aki klímaszereléssel foglalkozik. Takarító cégeknek nem adhatnak számlát klímatisztításról.

A klímagyártók hazai képviseletei, saját piaci érdekeiket figyelembe véve határozzák meg a készülékek garanciális idejét, szerencsére ebben van némi vetélkedés köztük. A most forgalomba lévő klímák garanciális időtartama 3 és 10 év között van, ami figyelemre méltó időszaknak nevezhető, azonban többségüknél garanciális feltétel az évenkénti klímatisztítás, amit számlával kell igazolni. Ezért is fontos a számla.

A klímaszerelők zöme, egy kellemetlen kötelességnek tekinti az általa felszerelt klímák karbantartását, többnyire nem is vállalnak olyan készüléket, amit nem ők telepítettek. Talán ennek is köszönhetően az elmúlt két évben megjelent néhány „egynyári szerencselovag” is, akik kis befektetéssel akartak, némi könnyű pénzhez jutni. Sajnos a megrendelők egy része nem veszi észre a svindlit és kifizeti őket számla nélkül is, egy kisebb részük viszont elzavarja őket.


A megrendelőimtől halottam az előző klímatisztításról:

„öltönyben jött”
„miután kifizettem, megkérdezte, hogy hol van a legközelebbi buszmegálló”
„azt mondta, hogy ehhez a típushoz ő nem ért és elment”
„teafa olajjal spriccelte be, mert az állítólag fertőtlenít”
„azóta büdös, hogy befújta valamivel”

Végül egy jó péda:




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések